مکران

اخبار مکران

مکران

اخبار مکران

کپرنشینی در شهر چابهار همچنان رواج دارد

'محمود ناروئی' روز شنبه در جلسه 'بررسی مسایل توسعه شهرستان چابهار' با حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: شهر چابهار با 102 هزار نفر سکنه، چهار برابر بیش از حد لازم، جمعیت درخود جای داده است.

کپرنشینی در شهر چابهار همچنان رواج دارد
چابهار - مدیر کل دفتر فنی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: در حالی که با تلاش مسوولان دست اندرکار، در روستاهای چابهار از 'کپرنشینی' خبری نیست اما این شیوه زندگی در شهر منسوخ نشده و همچنان رواج دارد.


وی اظهارداشت: شماری از روستاییان، به این شهر مهاجرت کرده اند اما بخاطر فقر وناتوانی در پرداخت حق الاجاره ها، در حاشیه های این شهر به زندگی کپرنشینی روی آورده اند.
وی با اشاره به شمار زیادی از گردشگران و سرمایه گذاران داخلی و خارجی که هر ساله از این شهردیدن می کنند، گفت: پدیده تکدی گری و کپرنشینی، زیبنده بندر زیبای چابهار نیست و مسوولان ذیربط هرچه زودتر باید به این وضع خاتمه دهند.
وی درادامه سخنانش توضیح داد: دو هزارهکتار زمین با تصویب مجلسین شورای ملی و سنا رژیم گذشته در سال 1353؛ با هدف توسعه شهر چابهار ، توسط شهرداری به صورت اجاره ای به مردم واگذار شده است.
وی بدون اشاره به تعداد مستحدثات این زمین ها گفت: واحدهای ساخته شده در این زمین ها هر 10 سال یکبار اجاره نامه های خود را با شهرداری به مدت 10 سال تمدید کرده و حق الاجاره ها را به این نهاد می پردازند.
وی اظهارداشت: با گذشت 36 سال از اجرای این قانون، اجاره نشینان این زمینها بلاتکلیفند و انگیزه ای برای داشتن خانه ندارند.
ناروئی ، یکی از دلایل پدیده کپرنشینی در چابهار را نبود مالکیت زمین و واحدهای مسکونی عنوان کرد و افزود: شهروندان چابهاری همواره خود را مستاجر و اجاره نشین دولت می دانند و افراد با بنیه مالی ضعیف ناگزیر به کپرنشینی روی می آورند.
اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی متشکل از نمایندگان قوچان، شیروان و چابهار، به منظور سامان دهی وضعیت زمین های اجاره ای در اختیار شهرداری و بررسی مسایل توسعه شهرستان چابهار به این شهر سفر کرده اند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد